×

Change Language

×
×

Ostamassa asuntoa? Onko uusi kotini radonturvallinen?

Kiinteistökauppa ja radon

Valpas kodinostaja varmistaa aina uuden kodin radonasiat

Asuntokaupan yhteydessä on Suomessa yleistymässä radonmittausvaatimus. Radonmittaus on myyjälle rahanarvoinen paperi, kun radonasiatkin ovat kohteessa kunnossa. Radonmittaus takaa myös ostajalle turvallisen ja terveellisen kodin ilman tulevia lisäkustannuksia. Radonmittaukset tai radonsopimus on hyvä tehdä aina ennen asuntokauppaa, jolloin ostajalle ei synny yllätyksiä ja ylimääräisiä kuluja. Asuntokaupassa myyjän tulee ilmoittaa aina ostajalle, mikäli kohteessa on suoritettu radonmittaukset. 

 

Asuntojen raja-arvot radonpitoisuuksille:

 

Asunnot joiden rakennuslupa on myönnetty 1.4.2004 -> tai sen jälkeen:
Suomen rakentamismääräysten mukaan asunnot on rakennettava, että sisäilman radonpitoisuuden vuosikeskiarvo (200 Bq/m³) ei ylity.  Radonpitoisuuden ylitystä pidetään rakennusvirheenä ja rakentajaa koskee korjausvelvoite. Hyvä sisäilmaluokka (2008), edellyttää, että radonpitoisuus on alle  (100 Bq/m³).

Asunnon rakennuslupa 1.11.1992 - 1.4.2004 (voimassa ollut suositus):
Aikavälillä 1.11- 30.4. suoritetun 2kk integroivan radonmittauksen radonpitoisuuden ollessa yli 240 Bq/m3 vuosikeskiarvon katsotaan ylittävän 200 Bq/m3 vuosikeskiarvona.

Asunnon rakennuslupa 31.10.1992 -> tai vanhempi:
Aikavälillä 1.11- 30.4. suoritetun 2kk integroivan radonmittauksen radonpitoisuuden ollessa yli 380 Bq/m3 vuosikeskiarvon katsotaan ylittävän 300 Bq/m3 vuosikeskiarvona.

 

Palvelemme asuntokaupan radonasioissa asunnon myyjää, sekä ostajaa ja autamme asunnonvälittäjää kaikissa radontarpeissa koko Suomessa.

Asiakaslähtöisyys

Yksilöllisyys, asiantuntevuus, luotettavuus

Kehittyminen

Ennakoivuus, dynaamisuus, jatkuva oppiminen

Vastuullisuus

Kunnioitus, eettisyys, yhteiskunta

Lähetä tiedustelu