×

Change Language

FI EN SV
×
×

Säteilyturvakeskuksen hyväksymät radonmittaukset ja radonmittarit

 

Valitaan yhdessä sinulle sopivin radontutkimustapa, soita asiakaspalveluumme 010-3231000

Säteilyturvakeskuksen (STUK) hyväksymä virallinen radonmittauspurkki

radonmittausmenetelmat alfajalki pitkaaikaRadonpurkki Stuk

Säteilyturvakeskuksen viralliseksi hyväksymä radonmittaustapa. Radonmittausmenetelmä on hyväksytty säteilyasetuksen (1521/1991) 12§ nojalla käytettäväksi työpaikkojen radonmittauksissa, sekä Sosiaali- ja terveysministeriön päätöksen (944/1992) 3§ asuntojen radonpitoisuuden vuosikeskiarvon määrittämisessä. Mittaustapa on akkreditoitu ISO 17025 standardin mukaisesti. Radonova radonmittaustuotteet toimittaa Suomen radonhallinta Oy.

Tilaa radonmittaus helposti tästä.

 

 

 

 

Työnaikainen radonaltistusmittaus, STUK hyväksytty

Toteutamme  työnaikaiset radonaltistusmittaukset maanpäällisissä työpisteissä, sekä maanalaisissa kaivoksissa  Suomen Säteilyturvakeskuksen (STUK) hyväksymillä mittalaitteilla.

 

 

Tutustu työnaikaiseen mittauspalveluumme tästä.

 

Tietokonepohjaiset radonmittarit soveltuvat moneen tarpeeseen

radonmittaus

Tietokonepohjaisilla radonmittalaitteilla voidaan selvittää kohteen radonpitoisuutta reaaliaikaisesti. Analysoimalla mittausdataa voidaan radonkorjauksiin löytää aina parhaimmat ja kustannustehokkaimmat toimet. 

Tietokonepohjaisella radonmittauksella on mahdollista suorittaa radonimurien, radonkaivojen ja muiden radonkorjauksien järjestelmän optimointi.

Oikein toimivalla radonkorjauksella voidaan hyötyä terveydellisesti ja rahallisesti. 

Tietokonepohjaisin mittalaittein voidaan myös optimoida radontorjuntajärjestelmän tehokkain toiminta-alue, sekä säteilysuojelun mukaisten ALARA vaatimuksen toteutuminen.

 Radonkorjauksen saatomittaus

 

Radonpikamittalaitteet Corentium Home ja Airthings Wave

 

  Canary radonmittari            

Radon pikamittareilla voit selvittää asuntosi radonpitoisuuden nopeasti. Huom. Lyhyen aikavälin radonmittaus on aina informatiivinen, joten viralliseen talvikauden radonmittaukseen suosittelemme 2kk pitkäaikaismittausta radonmittauspurkeillamme.

Osta Corentium Home -pikamittari hintaan 195€ (sis.alv 24%) täältä.

Osta Airthings Wave -pikamittari hintaan 186€ (sis.alv 24%) täältä.

Voit myös halutessasi vuokrata molempia mittareita täältä.

Vuokrahinnat pikamittareille (hinnat sis.alv 24%)

3 vrk 29€

5 vrk 39€

10vrk 59€

Nopea radonmittauspurkki, mittausaika 7-15vrk

 

radonpurkki

Lyhytaikainen radonmittauspurkki analysoidaan akkreditoidussa laboratoriossa erittäin tarkoin tutkimusmenetelmin. 

Nopea radonmittauspurkki soveltuu radonkorjausten arviointiin.

Työsuojelullinen radonaltistusmittaus, keuhkosyöpäriskiarvio

 

Henkilökohtainen radonaltistusmittaus

 

Työsuojelulliset radonmittaukset työtekijöiden radonriskin seurantaan ja arviointiin. Henkilökohtainen ja mukana kulkeva radonmittaus on parhaimmillaan kaivoksissa ja nopeasti muuttuvissa työkohteissa.

Riskiarviolla ja henkilökohtaisella radonaltistusmittauksella suojaat itseäsi tulevaisuuden salakavalilta terveysongelmilta.

Pyydä tarjous soittamalla asiakaspalveluumme 010 323 1000 tai ottamalla yhteyttä lomakkeella tästä.

Radonmittaukset rakennusmateriaaleista

 

Kaikki kiviaineiset materiaalit tuottavat säteilyä elinympäristöömme. Tyypillisesti säteilymäärät ovat lähes olemattomat. Tilassa jossa katto, seinät ja lattia ovat betonia, tuottavat ne noin 60-80 Bq/m³ radonpitoisuuden elinympäristöömme. Yleensä kiviaineiset materiaalit alittavat vielä kaikki suositellut raja-arvot. Käytännössä sosiaali- ja terveysministeriön päätöksen raja- arvojen ylittyminen on mahdollista ainoastaan maaperän ja täyttömään huokosilman kulkeutuessa asuntoon. Rakennusmateriaalinen taustasäteilystä säteilyturvallisuusohjeessa ST 12.2

rakennusmateriaalin_radonmittari

Mikäli rakennusmateriaalin valmistuksessa on käytetty runsaasti uraania sisältävää kiviainesta, on vaarana radioaktiiviset sisäilmaongelmat ja kohonnut syöpäriski.

Kerrostalojen yläkerrosten asunnoissa lähes kaikki radonhaitta on peräisin käytetyistä rakennusmateriaaleista. Epäiletkö sinä rakennusmateriaalien säteilevän? Soita meille niin tutkitaan asia.

 

Porakaivoveden radonmittaus

Porakaivovesi on suurin talousvesien säteilyaltistuksen aiheuttaja. Terveydelle haitallinen radonkaasu vapautuu huoneilmaan vedenkäytön yhteydessä, jonka aistiminen on mahdotonta. Veden radonpitoisuus kohottaa aina huoneilmassa syntyvää säteilyaltistusta hetkellisesti. Radioaktiiviset aineosat tarttuvat ilmassa leijuviin hiukkasiin, joissa ne kulkeutuvat ihmisten hengityselimistöömme. Korkea vedenradonpitoisuus on haitallista suihkun, astianpesun tai vedenkeiton yhteydessä. Radioaktiivisen veden juominen aiheuttaa mahalaukkuun säteilyaltistuksen ja syöpäriskin. Korkea radonpitoisuus on mahdollista poistaa tehokkaasti vedestä joko ilmastamalla tai aktiivihiilisuodatuksella.

 

 

 

Radonvesianalyysit tutkitaan akkreditoidussa laboratoriossa.

Laboratoriotutkimustulos toimitetaan sinulle postilla parissa päivässä. Radonvesianalyysin hinta on 129€ (sis.alv 24%)

Voit tilata radonvesitutkimuksen helposti täältä.

 

Radonpika-analysaattori, radonvuotoreittien etsintään ja radonkorjauksiin

Jokaisen radonkorjausammattilaisen työkalu, joka on suunniteltu erityisesti korjaustarpeiden suunnitteluun ja toteutusmenetelmien arviointiin. Radonpika-analysaattori auttaa löytämään radonin kulkeutumisreitit kiinteistöön ja ilmaisee radonimurien toiminnan nopealla näytteenotolla.

Radonpika-analysaattori ottaa näytteen kuudessa minuutissa, jolloin se vastaa 500 tunnin radonmittausta normaali menetelmin. Reaaliaikainen alfa-partikkelien laskenta analysoi alfahiukkaset imuilmasta.

 

radonmittausmenetelmat mittalaite

radonmittausmenetelmat mittalaite2

Maaperän radontutkimukset rakennuspaikoille ja uraaninetsintään

 

Maaperän radonmittaus

Kuvassa AlphaGuard mittalaite, joka soveltuu myös maaperätutkimuksiin.

Asiakaslähtöisyys

Yksilöllisyys, asiantuntevuus, luotettavuus

Kehittyminen

Ennakoivuus, dynaamisuus, jatkuva oppiminen

Vastuullisuus

Kunnioitus, eettisyys, yhteiskunta

Lähetä tiedustelu