×

Change Language

×
×

Alapohjan alipaineistus

 

Vietämme nykyisin lähes 90% ajastamme sisätiloissa ja hengitämme noin 15 000 litraa ilmaa vuorokaudessa. Tästä syystä ei ole yhdentekevää millaista ilmaa hengitämme. Ennen kaikkea sisäilmaongelmat vaikuttavat olennaisesti ihmisten terveyteen. Huono sisäilma voi aiheuttaa erilaisia oireita, kuten silmien ärsytystä, hengitystieinfektioita, väsymystä, päänsärkyä ja iho-oireita. Jos altistus on jatkunut riittävän pitkään, voi edessä olla loppuelämän kestävä sairaus.

Sisäilmaongelmien laajuus Suomessa on valtava. Ympäristöministeriön mukaan Suomessa on yli 250 000 omakotitalossa on kosteus- ja homevaurioita, jotka aiheuttavat korjaamattomina laajempia ja kustannuksiltaan kalliita korjaustarpeita. (Lähde)

Sisäilman laatua heikentäviä epäpuhtauksia kulkeutuu sisäilmaan maaperästä, rakenteista, ryömintätilasta sekä ulkoilmasta. Tyypillisimmät vuotoreitit epäpuhtauksien kulkeutumiseen sisäilmaan ovat betonilaatan ja sokkelin väliset raot, rakenteiden halkeamat, läpiviennit sekä erilaiset liitoskohdat. Lähtökohtaisesti maaperässä on aina suotuisat olosuhteet mikrobikasvustolle, joten sen kautta kulkeutuva sisäilma on haitallista hengitettäväksi.

Rakennuksen ilmanvaihdolla on merkittävä rooli mikrobien kulkeutumisessa sisäilmaan. Mitä alipaineisemmat sisätilat ovat, sitä suuremmalla todennäköisyydellä ilma virtaa vuotoreittien kautta sisäilmaan. Suurimmat rakenteiden kautta tapahtuvat vuotoilmavirtaukset ovat yleensä pelkällä koneellisella poistoilmanvaihdolla varustetuissa rakennuksissa.

Alapohjan alipaineistusjärjestelmän avulla rakenneosan ja sisäilman painesuhteita muutetaan siten, että epäpuhdasta ilmaa ei pääse kulkeutumaan rakennuksen sisäilmaan. Lisäksi järjestelmän etuna on myös rakenteita kuivattava vaikutus.

 

FreshWay® alapohjan alipaineistajat kaikenkokoisiin kiinteistöihin

 

FreshWay® alapohjan alipaineistusjärjestelmällä voidaan poistaa terveydelle haitalliset mikrobit sisäilmasta tehokkaasti, tutkitusti sekä kustannustehokkaasti. Alapohjien alipaineistusjärjestelmien asennukset onnistuvat tyypillisesti yhden työpäivän aikana, sillä asennuksessa ei tarvitse suorittaa suuria muutos- tai kaivuutöitä.

  • Nopea asennus, jolloin sisäilman laatu paranee nopeasti ja tehokkaasti.
  • Laitteet ovat Suomessa valmistettuja, CE- merkittyjä ja toimitukseen sisältyy suomenkieliset ohjekirjat.
  • Ammattilaisen asentamat FreshWay® järjestelmät sisältävät aina 3 vuoden laitteistotakuut.
  • Alapohjan alipaineistusjärjestelmän hankinta ja käyttökustannukset ovat varsin alhaiset koko elinkaaren ajan. 

Suomen radonhallinta Oy:llä on laaja osaaminen erityyppisten kiinteistöjen alapohjaratkaisuista. Olemme toteuttaneet alapohjan alipaineistusjärjestelmien asennuksia niin omakotitaloihin, rivitaloihin, kerrostaloihin, kouluihin sekä liikerakennuksiin.

 

Ota yhteyttä

Asiakaslähtöisyys

Yksilöllisyys, asiantuntevuus, luotettavuus

Kehittyminen

Ennakoivuus, dynaamisuus, jatkuva oppiminen

Vastuullisuus

Kunnioitus, eettisyys, yhteiskunta

Lähetä tiedustelu