×

Change Language

×
×
24.09.2015

Keuhkosyöpään on kehitetty uusi immuunipuolustuksellinen hoitomuoto


Keuhkosyöpä on agresiivisen leviämisen vuoksi ollut yksi hankalimmin hoidettavista syövistä. Keuhkosyövän saaneista noin 90% on menehtynyt seuraavan viiden vuoden sisällä taudin löytymisestä. Nyt keuhkosyöpään on löytynyt uusia hoitomuotoja. Keuhkosyöpää aiheuttavat mm. tupakointi, radon, sekä asbesti. Lue lisää.. 

Ylen mukaan Suomessa on saatu lupaavia tuloksia hoitomuodoista, jotka perustuvat ihmisen omaan immuunipuolustukseen. Tätä keinoa on Ylen mukaan yritetty hyödyntää jo pitkään, mutta vasta viime aikoina on saatu tuloksia, joita kuvataan mullistaviksi.

- Kyllä nyt puhutaan todellisesta läpimurrosta, Husin Syöpäkeskuksen tutkimusjohtaja Heikki Joensuu sanoo Ylen haastattelussa.

Läpimurtoja on saavutettu esimerkiksi keuhkosyövän hoidossa. Joensuun mukaan on myös löydetty useita syöpätyyppejä, joihin uudet hoidot tehoavat. Uudenlaisia lääkkeitä annetaan tiputuksena kahden tai kolmen viikon välein ja niillä saadaan ihmisen oma immuunivaste tuhoamaan syöpäkasvaimia, Ylen artikkelissa kuvaillaan.

Uudet syöpälääkkeet ovat nivolumabi, ipilimumabi ja pembrolitsumab. Ne ovat toistaiseksi hyvin kalliita, mutta tulevaisuudessa kilpailu voi laskea hintaa.

Lähde:  Yle

Asiakaslähtöisyys

Yksilöllisyys, asiantuntevuus, luotettavuus

Kehittyminen

Ennakoivuus, dynaamisuus, jatkuva oppiminen

Vastuullisuus

Kunnioitus, eettisyys, yhteiskunta

Lähetä tiedustelu