×

Change Language

×
×
13.11.2015

Kodeissa ja työpaikoilla on nyt radonmittauksen aika.

Radioaktiivisen radonkaasun mittaus kodeissa ja työpaikoilla on mahdollista aloittaa nyt marraskuusta helmikuun loppuun.


Säteilyturvakeskus (STUK) suosittelee, että radonmittaus tehdään kaikissa pientaloissa, rivitaloasunnoissa ja kerrostalojen alimpien kerrosten asunnoissa. Työpaikoilla, kouluissa ja päiväkodeissa radonmittauksia ohjaavat lait.

Noin 300 suomalaista sairastuu joka vuosi keuhkosyöpään sisäilman radioaktiivisen radonkaasun takia. Koska radon on hajutonta ja näkymätöntä, ainoa tapa tarkistaa oman kodin radonpitoisuus tehdä yksinkertainen ja helppo radonpurkeilla. Edullisimmin radonmittauspurkkien voi hankkia verkkokaupasta www.radontalkoot.fi

Uusi direktiivi tuo tiukemmat vaatimukset

Radon kulkeutuu asuntoihin maaperästä rakennusten alapohjien rakojen kautta. Korkeita pitoisuuksia voi löytyä kaikkialla Suomessa, mutta suurimmalla todennäköisyydellä niitä löytyy Etelä-Suomesta ja Pirkanmaan alueelta. Radonongelmasta kärsivät talot voidaan   korjata yleensä varsin yksinkertaisin keinoin. Tietoja radonkorjauksista löytyy STUKin internetsivuilta.
 
Sosiaali- ja terveysministeriön päätöksen mukaan asunnon huoneilman radonpitoisuus ei saisi ylittää arvoa 400 becquereliä kuutiometrissä ilmaa. Uuden EU-direktiivin tultua voimaan vuoteen 2018 mennessä, enimmäisarvo lasketaan 300 becquereliin kuutiometrissä tai sen alapuolelle. Uudet rakennukset on rakennettava niin, että radonpitoisuus on alle 200 becquereliä kuutiometrissä.

Työpaikoilla voidaan tehdä työaikainen radonaltistusmittaus

Toteutamme  työnaikaiset radonaltistusmittaukset maanpäällisissä työpisteissä, sekä maanalaisissa kaivoksissa AlphaGuard mittalaitteilla. Mittalaiteella on Suomen Säteilyturvakeskuksen STUK hyväksyntä.

Soita ja pyydä tarjous työpaikkasi työaikaisesta radonaltistusmittauksesta tai radonkorjauksesta p 010-3231000

Asiakaslähtöisyys

Yksilöllisyys, asiantuntevuus, luotettavuus

Kehittyminen

Ennakoivuus, dynaamisuus, jatkuva oppiminen

Vastuullisuus

Kunnioitus, eettisyys, yhteiskunta

Lähetä tiedustelu