×

Change Language

×
×
02.01.2018

Nyt on aika mitata radon

Radon on radioaktiivinen kaasu, jota voi esiintyä sisäilmassa. Talon alla oleva maaperä on tärkein radonin lähde. Rakennuksiin radon kulkeutuu perustuksessa olevien rakojen kautta. Radonia ei voi mitenkään aistia.


Sisäilman radonpitoisuudet Suomessa ovat korkeampia kuin useimmissa muissa maissa. Syitä korkeisiin pitoisuuksiin löytyy geologiasta, rakennustekniikasta ja ilmastosta. Pitoisuudet ovat korkeita Salpausselän harjuilla, Kaakkois-Suomen rapakivialueella ja muilla radonriskialueilla.

Radon on terveydelle vaarallista. Se on hajuton, mauton ja väritön kaasu. Radonin määrän voi selvittää vain mittaamalla. Radonmittauskausi alkoi 1.11. ja viimeiset radonmittarit tältä mittauskaudelta pitää asentaa ennen helmikuun loppua.

 

Radonmittausten kysyntään on Suomen radonhallinta Oy:ssä varauduttu

Suomen radonhallinta Oy on erikoistunut radonongelmien ratkaisuun, neuvonnasta mittauksiin ja korjauksiin. Työpaikat, koulut ja julkiset laitokset voivat kutsua radonasiantuntijan veloituksettomalle käynnille keskustelemaan radonasioista ja toimenpiteistä radonin torjumiseksi.

Toimitamme Sätelyturvakeskuksen hyväksymät radonmittaustuotteet työpaikoille ja kotiin välittömästi. Radonmittareita on varastossa Vantaalla sijaitsevassa toimipisteessämme ja niitä voi tilata kotisivujemme kautta tai soittamalla 010-3231000.  Kannattaa toimia nopeasti: virallisten radonmittausten viimeinen aloituspäivä on 28.2.2018.

 

Viranomaisilla toimitusvaikeuksia sisäilman säteilymittausten toimituksissa

HUOM. Tiedoksi 29.12.2017

Radonmittauspurkkien materiaalitoimitukset ovat viivästyneet, joten joudumme valitettavasti keskeyttämään radonpurkkien toimitukset väliaikaisesti. Radonmittauspurkkien toimitukset asiakkaille jatkuvat näillä näkymin tammikuun lopulla. Radonpurkkimittaustilauksia voi kuitenkin tehdä normaalisti. Pyrimme toimittamaan kaikki tilatut mittauspurkit helmikuun loppuun mennessä.

Lähde http://www.stuk.fi/palvelut/radonmittaukset/radonmittauksen-tilaus

Asiakaslähtöisyys

Yksilöllisyys, asiantuntevuus, luotettavuus

Kehittyminen

Ennakoivuus, dynaamisuus, jatkuva oppiminen

Vastuullisuus

Kunnioitus, eettisyys, yhteiskunta

Lähetä tiedustelu